New York marathon

New York marathon

97 0

PR voor Sabine

Tjeerd Popkema
/ Categories: Door de atleet

Terwijl ik dit schrijf zit ik nog op mijn roze wolk van mijn PR in New York. 

In april van dit jaar had ik mijn eerste marathon in Rotterdam gelopen. Ik had hier zonder hulp voor getraind. 

Dat bracht me op het idee om op zoek te gaan naar iemand die me zou kunnen helpen met schema’s. En dan vooral op maat. Zodat er echt gekeken werd naar wat ik nodig zou hebben. Mijn keus viel op Tjeerd van Hardloopbegeleidingopmaat. Hij reageerde direct en kwam gedreven en ervaren over. In juni startte ik met schema’s gemaakt door Tjeerd. Toen moest ik ook nog vertellen dat ik waarschijnlijk de marathon van New York ging doen hetzelfde jaar. De kleine twijfel die ik hierover had, nam Tjeerd weg. Dus hoppa, aan de bak.

De schema’s waren gevarieerd en aangepast op mijn niveau. Er was ook veel aandacht voor fietsen. Ik ben nogal blessuregevoelig, dus dat was een slimme manier om op lage hartslag duur op te bouwen.

Naarmate de marathon dichterbij kwam, sprak ik via de app weleens mijn twijfels uit over mijn kunnen en over het feit of ik wel genoeg meters maakte. Tjeerd wist mij keer op keer gerust te stellen en toonde zijn expertise.

Zelf merkte ik wel dat ik sterker werd en dat het me gemakkelijker af ging. Vertrouwen op de trainer dus maar.

En nu is het een paar dagen na de marathon van New York. Ik heb mijn PR met ruim 4 minuten verbeterd! En dat in New York, 1 van de zwaarste marathons met heel veel hoogtemeters. Ik heb ook echt alleen maar genoten en ben er goed uitgekomen.

De trainer heeft dus gelijk gehad ☺️ Ik kijk alweer uit naar de volgende marathon, weer in Rotterdam. Mag duidelijk zijn dat Tjeerd mijn schema’s ook hiervoor mag gaan maken. Never change a winning team.

Print