X

Asselronde Apeldoorn door Bas Hollegien

Asselronde Apeldoorn door Bas Hollegien Vandaag stond de Asselronde 25km op het programma. Deze race zou in het teken staan van de marathon die later dit voorjaar volgt. Wel had ik mijn eindtijd van 1:24 van vorig jaar in mijn hoofd. Dit was mijn richttijd, die gezien de trainingen van de afgelopen periode, haalbaar moest zijn.Vandaag stond de Asselronde 25km op het programma. Deze race zou in het teken staan van de marathon die later dit voorjaar volgt. Wel had ik mijn eindtijd van 1:24 van vorig jaar in mijn hoofd. Dit was mijn richttijd, die gezien de trainingen van de afgelopen periode, haalbaar moest zijn.

Na een gezellige heenreis met loopmaatjes Stefan, Thomas en Susan begonnen met een korte warming up. De laatste dagen erg stijve kuiten door de pittige trainingsweken maar dit voelde vrij goed aan dus maar snel terug om wedstrijdoutfit aan te doen en weer warm te worden. Het was namelijk erg fris vandaag en met name de wind voelde erg koud aan. Na het omkleden snel richting de start om het tweede deel van de warming up te doen en af te sluiten met een aantal versnellingen op en boven wedstrijdpace. Na een rommelige start direct goed weg en na een kilometer ontstonden er groepjes. 

De kopgroep liet ik gaan en ik besloot om in de tweede groep aan te sluiten (te vormen). De kilometers vlogen voorbij en ik zat in een lekker ritme. Wel moest ik het tempo zelf hooghouden omdat de rest niet echt kon/wou overnemen. Een aantal keer gebeurde dit kort maar dit zorgde voor tempowisselingen en onrust. Ik besloot zelf op kop te blijven lopen om zicht te houden op de eindtijd 1:24. Na 10km was de doorkomst 33:40, exact zelfde doorkomst als vorig jaar. Op schema dus....! Hierna volgde een pittiger stuk en na het opdraaien van de grote weg richting apeldoorn na 15km kregen we de wind vol tegen. Ik voelde dat de eindtijd van 1:24 lastig zou worden en na 17km zette ik dit uit m’n hoofd en besloot ik de wedstrijd steady te finishen. Eindtijd 1:25:09, 1e Nederlander en toch wel een mooie tijd. Laat de marathon maar komen.... nog een lange weg te gaan maar dit geeft wel vertrouwen.

Bas Hollegien


www.klif18.nl