X

Marathon Enschede van Maxime

Marathon Enschede van Maxime Ik ben Maxime, 32 jaar en ik kom uit Schoonhoven. Een van mijn grootste passies is hardlopen! Ik ben ongeveer 8 jaar geleden begonnen met hardlopen en heb er sindsdien veel plezier in. Vrij snel liep ik mijn 1e halve marathon en na een paar maanden ook de hele marathon. Daarna had ik het hardloopvirus helemaal te pakken. De laatste jaren heb ik veel gelopen maar ik had geen structuur en werd niet echt beter. Ik heb daarom besloten een schema van Garmin te volgen en een marathon gelopen. Dat ging prima en het lopen op een schema beviel zo goed dat ik dit wilde doorzetten. Het leek mij alleen niet logisch om hetzelfde schema opnieuw te doen dus ik ben op zoek gegaan naar iets anders. Een hardloopcoach leek mij wel wat.Hallo!
Ik ben Maxime, 32 jaar en ik kom uit Schoonhoven. Een van mijn grootste passies is hardlopen! Ik ben ongeveer 8 jaar geleden begonnen met hardlopen en heb er sindsdien veel plezier in. Vrij snel liep ik mijn 1e halve marathon en na een paar maanden ook de hele marathon. Daarna had ik het hardloopvirus helemaal te pakken. De laatste jaren heb ik veel gelopen maar ik had geen structuur en werd niet echt beter. Ik heb daarom besloten een schema van Garmin te volgen en een marathon gelopen. Dat ging prima en het lopen op een schema beviel zo goed dat ik dit wilde doorzetten. Het leek mij alleen niet logisch om hetzelfde schema opnieuw te doen dus ik ben op zoek gegaan naar iets anders. Een hardloopcoach leek mij wel wat. Hierin zijn veel opties mogelijk maar deze zijn met name gericht op een korte periode en met maar 1 doel. Daarnaast ook heel commercieel. Toen kwam ik hardloopbegeleidingopmaat tegen en het persoonlijke karakter sprak mij meteen aan en ook het feit dat Tjeerd en Andrea bij voorkeur atleten coaches voor langere tijd was voor mij perfect. Sindsdien loop ik op hun schema’s en dat gaat prima. Het was in het begin heel erg wennen omdat ik andere dingen gewend was maar na een tijdje ging het steeds beter en werd de progressie zichtbaar. Dit is een belangrijke motivatie maar ik vind de afwisselende trainingen echt leuk en uitdagend. Verder is de opbouw precies goed en heb ik het laatste jaar geen last meer gehad van blessures. Dit alles heeft geresulteerd in PRs op de 5km, 10km, 10 mijl en de halve marathon. Vorige week stond de marathon van Enschede op het programma en dit moest ook een PR worden (3.28). De race begon super goed alleen toch wat te enthousiast van start gegaan. Ik had geen topvorm en de omstandigheden werkten niet mee dus helaas geen PR (3.39). Het was wel een mooie race met veel enthousiast publiek en ben achteraf tevreden met het resultaat. Ik ga nu even herstellen en met veel plezier daarna weer aan de bak om eind dit jaar weer een mooie marathon te lopen en waarbij ik ga voor een PR!

www.klif18.nl