X
Op schema’s van Hardloopbegeleidingopmaat naar de Muskatlon

Op schema’s van Hardloopbegeleidingopmaat naar de Muskatlon

Tuurlijk, de sportieve uitdaging trekt hem ook. Maar voor John Hankel (59) uit Emmeloord is zijn deelname aan de Muskathlon in oktober in Ghana vooral een uiting van zijn geloof. ‘Er is zoveel onrecht in de wereld. Met deze halve marathon kan ik een klein steentje bijdragen aan een beter leven voor de mensen daar. We kunnen hiermee de overvloed die wij hebben, delen met anderen.’ EMMELOORD Want de Muskathlon is niet zomaar een sportief evenement, weet Hankel, die in het dagelijks leven politieagent is. ‘Het is een belevenis die je hele leven verandert.’ En dat heeft alles te maken met de christelijke mannenbeweging 4M die samen met Open Doors, Compassion en Tot heil des volks, die dit organiseren. Zij hebben als doel om geld in te zamelen voor mensen die in moeilijke, vaak uitzichtloze, situaties leven. Deelnemers kunnen elk jaar kiezen uit verschillende plekken en momenten om mee te doen. Ze bepalen daarnaast zelf welke sportieve prestatie ze willen leveren: een marathon lopen, ...

Nu ook voedingsbegeleiding op maat

Nu ook voedingsbegeleiding op maat

Een uitgebalanceerd trainingsschema gaat zich echt uit betalen wanneer je ook een uitgebalanceerd voedingspatroon hebt. Een goede reden om ons begeleidingspakket uit te breiden met voedingsbegeleiding op maat.
Eigertrail 2022

Eigertrail 2022


“Ik kreeg in november een appje van een vriend: zullen we een trailrun doen in Zwitserland in juli 2022? Dat leek mij een leuk idee. We concludeerden al gauw dat zo’n eind rijden alleen leuk is als het ook echt pijn gaat doen. Dus vonden we 20 en 35 km te weinig. Het werd de Eigertrail van 53 km lang en 3000 hoogtemeters.

Berlin Legend!

Berlin Legend!

Ik ben Marlies Klein Nulent, 47 jaar, woon in Zwolle met mijn 2 kinderen (17 en 19 jaar) en man. Vroeger heb ik behoorlijk intensief gehandbald maar door een bekkenprobleem tijdens m’n laatste bevalling, moest ik dit opgeven en ben ik begonnen met hardlopen.
In 2018 liep ik mijn eerste marathon in Rotterdam in 5 uur en 2 minuten. Toen ik over de finish kwam, wist ik direct dat ik dit nog een keer wilde. Het was geweldig. Een emotionele achtbaan. Bij de eerste inzet van Lee Towers aan de start stond ik al te janken en dit hield niet meer op. Dat zou me de volgende keer niet weer gebeuren. De volgende keer zou ik me focussen zonder ruimte voor emotie.
Dus in september van datzelfde jaar schreef ik me weer in om me te revancheren. Dat was het begin van een lange weg vol met blessures. Twee maanden na de inschrijving scheurde ik mijn achillespees volledig af.
Marathon Rotterdam 2022 – Vincent Lankhaar - 2:38:46

Marathon Rotterdam 2022 – Vincent Lankhaar - 2:38:46

Ik ben Vincent Lankhaar, 33 jaar en woon in Emmeloord samen met Ruth en onze 4 kinderen. Ik loop inmiddels een jaar of 4 hard. Althans in het voorjaar van 2018 ben ik begonnen met hardlopen om het afvallen wat kracht bij te zetten. Om enigszins te duiden van hoe ver ik kom; Ik was 112 kg en wist na een paar maanden van training en de eerste kilo’s lichter eindelijk 10 km onder het uur te lopen. In september 2018 liep ik mijn eerste Fish Patato Run net onder het uur (pace 4:40) en was ik circa 25 kg lichter.
www.klif18.nl