Hoe het begon

In 2008 ben ik, Tjeerd Popkema, met hier en daar een schemaatje maken begonnen. In 2012 heb ik officieel hardloopbegeleiding op maat opgestart met 11 sporters. In 2015 werd het tijd voor een website met meer dynamiek in de schema´s. De te lopen tempo´s liften automatisch mee als je niveau verbeterd en schema´s werden elke week aangepast. 

Na vele symposiums, ontmoetingen met andere trainers en regelmatige trainingsstages met en tussen topsporters en coaches groeide ook mijn niveau als trainer. Ook de groep sporters die zich aansloten en het niveau daarvan groeide gestaag door. De 11 werden er 20-30 en nu zitten we al op 53. 

Na 14 jaar balanceren tussen werk, zelf sporten, trainingen verzorgen bij de club en de begeleiding! Werd het ook wel tijd voor een volgende stap! En dus eind 2022 besloten om samen met mijn vriendin, Andrea Deelstra, Hardloopbegeleiding op maat weer een stapje verder op te bouwen. Er kwam voeding op maat en personal training bij. 

Laagdrempelig zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen en er van laten genieten. Daar staan wij voor! Maar we staan ook voor prestatiedrang, discipline, slim trainen, talentontwikkeling en doelen stellen! Past dit bij jou? Lees dan verder en ontdek waar we jou kunnen helpen.


Over ons

Tjeerd

Trainer/coach

Geïnspireerd door een Keniaanse hardloper die ik de Fish Potato Run zag winnen, begon ik met hardlopen. Zo vaak de spierpijn toestond ging ik hardlopen, elke keer hetzelfde stukje, elke keer sneller. Toen de progressie stopte dook ik de literatuur van de trainingsleer in en

boekte weer progressie.  


Daarna  begon ik ook anderen te helpen sneller te worden. Al snel ontdekte ik dat je de theorieën uit de trainingsleer niet klakkeloos kunt overnemen en toepassen op iedere willekeurige atleet. Iedereen reageert anders. Iedereen heeft een andere unieke kwaliteit. Iedereen verdient dus een eigen aanpak ofwel begeleiding op maat. Hardloopbegeleidingopmaat was geboren. 


Wat jouw unieke kwaliteit ook is, wat je doel ook is, welke plek sport ook heeft in jouw leven, ik zeg kom maar op. Daag me uit om ook voor jou een programma op maat te maken! 

Andrea

Olympisch Atleet

10 jaar was ik toen mijn Olympische marathondroom ontstond, door het kijken van een grote stadsmarathon op tv. In diezelfde periode bedacht ik ook dat ik gymleraar wilde worden. 


Inmiddels ben ik tweevoudig Olympiër, gymleraar, zwemjuf, atletiektrainer, personal trainer en verzorg voedingsadviezen bij Hardloopbegeleidingopmaat. Gedreven door passie en plezier, gevuld met kennis en ervaring, help ik je graag op weg met jouw persoonlijke doel.


Onze visie

Andrea en ik zijn beide ongeduldig en willen snel succes, net als iedereen volgens mij. Door de jaren heen hebben we zelf ondervonden dat geduld uiteindelijk meer op brengt. Over een langere periode telkens de juiste dingen doen. 

Op tijd je rust pakken, niet blijven zoeken naar die ene magische training, maar zorgen dat het geheel op elkaar aan sluit. Daar bereik je veel meer mee. Blessure vrij blijven, gelijk op de rem trappen als het lichaam moe wordt op een punt dat dat niet hoort, maar ook doorpakken als je doelen er aan komen en zodoende geleidelijk een brede basis leggen. Het is het hele plaatje dat zoveel mogelijk moet kloppen. Training wat bij jou past, voeding die aansluit op je behoeftes, gezelligheid bij de club of loopgroep en doelen stellen waar je enthousiast van wordt. 

Dat is waar wij voor staan. Dus of je nu de Olympische Spelen wilt halen of nu eindelijk 5 km wilt kunnen hardlopen zonder telkens geblesseerd te raken. Wij helpen je tot het lukt!