Meer doen als je minder gaat doen

Voor 2024 had ik als doel om in ieder geval een snelle marathon te lopen. Doel was deze in voorjaar te doen en ik wilde mikken op een tijd onder de 3:00. Mijn PR stond op 3:17, dus dat was nog een flinke opgave. Het is de marathon van Rome geworden in maart en de schema’s van Tjeerd heb ik goed kunnen volgen, waarbij de weeklast opliep tot circa 7 uur hardlopen. Resultaat 3:15, dus een PR, maar liep niet naar wens. Voor een volgende keer gaan we wat zaken aanpassen. 

Read more...
Tjeerd Popkema, zondag 21 juli 2024

Sven's London marathon 2024

Nadat ik in september 2023 de marathon van Berlijn had gelopen, vond ik het tijd om te gaan trainen met een schema op maat. In Berlijn had ik mijn tiende marathon gelopen en hoewel ik weer een PR (2:43:24) had gelopen, had ik inmiddels al 5 keer hetzelfde schema van Strava gebruikt. Via Instagram kwam ik op het spoor van “Hardloopbegeleiding op maat”. Nadat ik het contactformulier had ingevuld, nam Tjeerd al snel contact op. Ik gaf aan dat ik benieuwd was naar een schema op maat en dat mijn volgende marathon in april 2024 al gepland was, namelijk die van Londen. En ohja, ik had als doel sub 2:40. 

Read more...
Tjeerd Popkema, donderdag 25 april 2024

Marathon Rotterdam 2024

Rotterdam was voor mij de 3e poging voor een sub 2:45 marathon. De voorgaande 2 voorbereidingen werden beide verstoord door blessures, waardoor uiteindelijk het doel niet haalbaar was op de wedstrijddag. Dit maal was het een fantastische voorbereiding en ben ik helemaal heel gebleven. 

Read more...
Tjeerd Popkema, maandag 22 april 2024