Sven's London marathon 2024

Nadat ik in september 2023 de marathon van Berlijn had gelopen, vond ik het tijd om te gaan trainen met een schema op maat. In Berlijn had ik mijn tiende marathon gelopen en hoewel ik weer een PR (2:43:24) had gelopen, had ik inmiddels al 5 keer hetzelfde schema van Strava gebruikt. Via Instagram kwam ik op het spoor van “Hardloopbegeleiding op maat”. Nadat ik het contactformulier had ingevuld, nam Tjeerd al snel contact op. Ik gaf aan dat ik benieuwd was naar een schema op maat en dat mijn volgende marathon in april 2024 al gepland was, namelijk die van Londen. En ohja, ik had als doel sub 2:40. 

Read more...
Tjeerd Popkema, donderdag 25 april 2024

Marathon Rotterdam 2024

Rotterdam was voor mij de 3e poging voor een sub 2:45 marathon. De voorgaande 2 voorbereidingen werden beide verstoord door blessures, waardoor uiteindelijk het doel niet haalbaar was op de wedstrijddag. Dit maal was het een fantastische voorbereiding en ben ik helemaal heel gebleven. 

Read more...
Tjeerd Popkema, maandag 22 april 2024

Taperen!

Taperen!

Het grote magische woord zo vlak voor de voorjaarsmarathons kun je wel zeggen. Of je nu een praatje maakt op de atletiekbaan, bij de loopgroep of als je strava opent overal hoor je er over. Hoe zit dat nu eigenlijk met dat in vorm proberen te komen? Want daar draait het allemaal om toch? Die ene wedstrijd waar jij je zinnen op hebt gezet! Ook van onze atleten komen daar best veel vragen over. De één wordt wat onrustig van veel doortrainen, terwijl de ander bang is dat hij of zij conditie verliest, “want ik train echt veel minder! Vandaar dit artikeltje.

Read more...
Tjeerd Popkema, donderdag 11 april 2024

Marathon voedingsplan

Het is nog precies één week voordat jij aan de start staat van joue marathon. Het grote doel waar je weken, danwel maanden voor getraind hebt. Door weer en wind ging jij de deur uit om volgende week te kunnen shinen op die magische afstand. Deze week staat in het teken van lekker in het ritme blijven nog een kleine marathonprikkel, maar vooral zorgen dat je volgende week uitgerust aan de start staat. Een week lijkt nog lang, maar toch vraag ik je, wat is je plan? Je racestrategie is meer dan een bepaald tempo of een bepaalde intensiteit lopen. Kleding- en schoenenkeuze bijvoorbeeld zijn essentieel, maar ook hoe laat sta je op? Hoe ga je naar de start? Hoe laat wil je in het startvak staan? Hoe zit je warming-up eruit? Hoe en wanneer ga je voeding tot je nemen? Dit laatste is waar deze blog overgaat.

Read more...
Tjeerd Popkema, vrijdag 5 april 2024

Winst 120 van Texel!

Het grote voorjaarsdoel voor mij was dit jaar de 120 van Texel. Je moet toch iets hebben om voor te trainen immers. Het evenement is vooral bekend om de 60km en de estafette. Maar toen ik na Winschoten zag dat er op Texel ook een 120km was dacht ik...dat is een mooi doel! Ook omdat we in de begeleiding steeds meer ultra lopers krijgen vind ik dat ik meer ervaring op moet doen. Zelf dingen proberen en testen vind ik leuk en ook leerzaam. Maar goed, daar gaat het nu niet om.

Read more...
Tjeerd Popkema, maandag 25 maart 2024