Hardloopbegeleidingopmaat × Bodysupport

Hardloopbegeleidingopmaat × Bodysupport

39 0

Voedingsbegeleiding op maat

Tjeerd Popkema
/ Categories: Blogs, Over voeding

De stofwisseling de basis en een erg belangrijk onderdeel van het gehele proces van vetmassa verliezen. We vergelijken de stofwisseling met een kampvuur. Een kampvuur verbrandt de brandstof die je erop gooit en zet die om in warmte of energie. Om een mooi vuurtje te krijgen, gooi je er om de paar uur wat brandstof op, kleine porties van de juiste samenstelling, zodat het makkelijk brandt. Als het kampvuur hoger wordt, brandt het steeds gemakkelijker ook grotere porties op. Hoe hoger het kampvuur, hoe meer het verbrandt en in energie omzet.

Zo is het ook met je stofwisseling. Met een hoge stofwisseling verbrand je méér vet en krijg je méér energie. Grotere porties zijn geen probleem. Let op dat je niet teveel gaat eten. Een kampvuur brandt door en kan geen energie vasthouden (tenzij je er een emmer water over gooit).

Het lichaam kan overtollig 'brandhout', m.a.w. calorieën omzetten in vet. Mínder eten, zoals bij een crashdieet, zorgt dus voor een laag kampvuur, op den duur ga je steeds minder energie krijgen en gaat je verbranding steeds verder omlaag. Zodra je ook maar iets méér gaat eten vliegen de kilo's er weer aan.

Bij Hardloopbegeleidingopmaat en Body Support gaan we er altijd vanuit dat je een hoge verbranding moet hebben. Hoe sneller de verbranding (stofwisseling), hoe meer je kunt eten. Je krijgt méér energie om te bewegen en door méér beweging wordt de energiebehoefte weer hoger. De hoeveelheid, het tijdstip en de samenstelling van de brandstof die we binnenkrijgen is hierbij belangrijk. 

Een gezonde leefstijl is een keuze die je zelf maakt. De veranderingen die hiervoor nodig zijn kun jíj alleen uitvoeren. Natuurlijk krijg je hulp en begeleiding van ons en steunen we jou tijdens moeilijke momenten. Om toe te kunnen werken naar een resultaat is het, net als bij hardlopen, van belang om doelen te formuleren.

Deze doelen hoeven niet alleen een gewicht te omvatten, dit kan ook een kledingmaat, een activiteit of een sportdoel zijn. Hierdoor kun je op moeilijke momenten gemotiveerd blijven en creëer je een goed beeld van wat je te wachten staat waardoor de kansen op succes groter zijn.

Tijdens een 6 of 12-weekstraject ga je samen met Andrea, jouw voedingscoach bij Hardloopbegeleidingopmaat, aan de slag om je doelen te behalen. En om jou te helpen je nieuwe inzichten op het gebied van voeding in te passen in je leefstijl.

Print