PR's en podiums na moeizame start

PR's en podiums na moeizame start

127 0
Tjeerd Popkema
/ Categories: Blogs, Door de atleet

Ik won mijn etappe van de 12-dorpenloop en met ons team werden we ook eerste. Ik liep de ettappe Bant-Emmeloord in 20 minuten en 5 seconden. Hierna begon ook het Windmolenloop-seizoen. Hiervan liep ik twee races samen met mijn broer Jacob en hield me goed aan de opdracht van mijn broer en van trainer Tjeerd. De derde Windmolenloop liep ik een PR: 29 minuten en 48 seconden (8,5km). Hierna volgde mijn eerste baanwedstrijd, een 5 kilometer in 17 minuten en 57 seconden op de BB-lopers Baanclassic.

In het Windmolenloopklassement werd ik uiteindelijk 3e dit jaar. En op de Fish Potato run liep ik een tijd van 45 minuten en 53 seconden, daarmee werd ik derde Urker.

Na een moeizame start toch een mooi seizoen gehad! Met allemaal podiumplekken en veel pr’s!

En nu ga ik crossen. In elk geval loop ik 2 november in Epe en op 21 december in Balk. En volgend jaar wil ik graag mijn eerste marathon gaan lopen in Sneek.

Bij deze wil ik graag iedereen bedanken die mij in moeilijke tijden geholpen heeft. Familie, coach Tjeerd, coach Wilbert, AV NOP en ga zomaar door. Dat ik voetbal nu ook kan combineren met wedstrijden lopen is helemaal mooi. Met coach Kobus afgesproken dat ik soms een training van de G-voetbal mag overslaan om mij voor te bereiden op een hardloopwedstrijd, bedankt daarvoor. Naast G-voetbal en hardlopen doe ik ook nog aan G-basketbal bij Orcas plus, ook Anne-Wil van den Berg en Ingrid Wakker bedankt. Ik voel me nu goed en wil dat graag vasthouden!

Tjeerd en Andrea heel erg bedankt. Hoop nog mooie jaren door te gaan met jullie.

Print