Van topwielrenster naar gepassioneerd hardloopster

Van topwielrenster naar gepassioneerd hardloopster

92 0

Blessures maken plaats voor PR's

Tjeerd Popkema
/ Categories: Door de atleet

In het begin was het lekker om hiermee mijn conditie op peil te houden, maar al snel begon het weer te kriebelen en begon ik steeds vaker weer aan georganiseerde lopen mee te doen en zo heb ik al 2 x een marathon gelopen!

Zelfs tijdens mijn zwangerschappen kon ik heerlijk blijven genieten van het hardlopen! 

Voor mijzelf bleef ik steeds roepen, plezier staat voorop en volgens een schema trainen wil ik niet weer! Maar ik merkte dat ik met mijn gedrevenheid elke keer weer dezelfde fout maakte door te veel te trainen en daardoor vaak geblesseerd te raken! Vaak was ik voor een wedstrijd al opgebrand en bracht de wedstrijd mij vaak niet wat ik ervan hoopte!

In combinatie met een druk gezinsleven, het werken bij mijn man in het bedrijf, was de balans vaak ver te zoeken! Hierdoor raakte ik juist het plezier kwijt! 

Sinds afgelopen juni krijg ik schema’s van Hardloopbegeleidingopmaat! Hier ben ik echt super blij mee! Tjeerd denkt heel goed mee en weet de trainingen goed aan te passen aan mijn dagelijks leven!

Door het lopen met een afwisselend schema heb ik het plezier weer helemaal terug, heb ik mij in tijden niet zo fit gevoeld, loop ik zonder pijntjes en daarnaast wordt ik ook nog eens veel sneller! Dit laatste resulteerde afgelopen zaterdag in een nieuw PR van dik 3 minuten op de halve marathon tijdens de Adventure Run op Ameland! Super blij met mijn tijd van 1:30:04 en een bevestiging dat er nog veel meer in zit! Op naar nog veel meer mooie uitdagingen en tijden!😃

Print