Albert 70+ loopt marathon PR aan diggelen

Albert 70+ loopt marathon PR aan diggelen

108 0
Tjeerd Popkema
/ Categories: Door de atleet

“Als je wilt, kan ik je hazen”

Meedoen aan de Marathon Amsterdam met Tjeerd als haas! Daar heb ik niet lang over hoeven na te denken toen Tjeerd mij dit bericht stuurde. Het was wel de eerste keer om zoiets mee te maken. En geen seconde spijt van gehad. Van begin tot eind begeleid worden is echt super. Gelletjes, drinken op z’n tijd, en gewoon lekker doorlopen. Heerlijk strak tempo kunnen vasthouden en ook de vermoeidheid tijdens de laatste kilometers bleef weg. En wat een tijd neergezet,  een verbetering van mijn PR in Rotterdam april dit jaar met 6 minuten naar 3:08:51 En bij de finish toegejuicht worden door onze zoon en dochter en kleinzonen Arne en Mente.

Hernieuwde kennismaking

In juli dit jaar heb ik drie keer aan een 5000  meter baanwedstrijd meegedaan, en tot mijn verbazing trof ik Tjeerd en Andrea op de derde wedstrijd in Wageningen op 21 juli aan onder de toeschouwers. Tjeerd kende ik nog van de tijd, dat ik in de Noordoostpolder woonde en bij AVnop in zijn groep trainde.

Verhuizing eind 2019 naar Almere, lid worden bij een nieuwe vereniging AV Almere’81 dan verlies je elkaar uit het oog. Zo gaat dat. Het was dus een aangename verrassing om Tjeerd en Andrea weer te zien. Zeker toen hij mij iedere ronde van de 5000 meter rondetijden doorgaf en coachte. Het resulteerde in een heel goed resultaat, 20:25 op deze afstand en een PR voor mij.

Hardloopbegeleidingopmaat

Ik was wel op de hoogte van hun Hardloopbegeleidingopmaat, maar er verder nooit naar geïnformeerd.  Eind juli contact gezocht met de vraag wat ik van een goede begeleiding kon verwachten. Ook wilde ik graag adviezen voor training en voeding in aanloop naar de marathon van Amsterdam, die er voor mij aan zat te komen. En of dat online gaat lukken?

En of dat gelukt is, PR 3:08:51

Mijn eerste marathon liep ik op mijn zestigste verjaardag 25 september 2011 in Berlijn, en nu 12 jaar later zou Amsterdam mijn twintigste worden. De afgelopen jaren heb ik meegedaan aan het NK marathon in de categorie 70+, en kon goed meedoen in de top drie iedere keer. Dit jaar tweede in Rotterdam in een tijd van 3:14:50 (een PR). Dus voor Amsterdam moest de lat weer hoger, richting 3:00:00. Misschien wel een brug te ver, maar wie weet. Met de aanpak van Tjeerd in combinatie met Andrea zou het mogelijk moeten zijn. Het was voor mij een ideale combinatie, de aanpassing van de voeding gerelateerd aan het trainingsschema. En altijd de mogelijkheid om  aan Tjeerd en Andrea naar het hoe en waarom te vragen. Dit is de ideale hardloopbegeleidingopmaat. En toen was het moment daar 15 oktober in het startvak in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Nieuw doel stellen met Hardloopbegeleidingopmaat

En het volgende doel is zeker weten het NK marathon 2024 in Rotterdam waar ik het startbewijs al voor heb. En of de lat nog hoger moet?? De komende tijd zal ik zeker weer een beroep gaan doen op Tjeerd en Andrea, om met hun te bekijken wat de juiste aanpak hiervoor is. Nu eerst nagenieten van dit geweldige resultaat.

Print